Culminen negociacions conveni fiscal entre Andorra i Bèlgica

Andorra i Bèlgica han culminat satisfactòriament les negociacions del nou conveni fiscal que servirà per a eliminar la doble imposició entre tots dos països. L’objectiu d’aquest conveni incidirà en matèria d’impostos sobre la renda i sobre el capital i també en la prevenció de l’evasió i l’elusió fiscal. Així ho va informar el Govern d’Andorra en comunicat oficial el 25 de maig del 2023.

Es van celebrar dues rondes de negociacions separades que van permetre tancar el text durant la segona reunió, efectuada de manera telemàtica. En aquesta última sessió, els responsables van ser l’assessor de la Divisió de Legislació Tributària del Departament de Personal d’Avaluació Estratègica i Suport del Servei Públic Federal de Finances de Bèlgica, Harald Piérard, i el director de Tributs i Fronteres d’Andorra, Carles Ferreira. Les negociacions han finalitzat amb la rúbrica del text definitiu per part de tots dos països.

Una vegada finalitzades les negociacions, el següent pas és que tots dos països iniciïn els tràmits legals interns necessaris per a poder signar el Conveni, i posteriorment aprovar la seva ratificació perquè entri en vigor.

Amb aquest Conveni per a l’eliminació de la doble imposició i la prevenció de l’evasió i elusió fiscal ja són 17 els que ha negociat Andorra fins avui. D’aquesta manera, el Regne de Bèlgica s’afegeix a la llista de països existent: Unió dels Emirats Àrabs, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta , Portugal, Xipre, San Marino, Hongria, República Txeca, Països Baixos, Croàcia, Mònaco, Islàndia i Corea del sud.