Signat el conveni fiscal entre Andorra i Croàcia

El ministre de Finances i Portaveu del Govern d’Andorra, Eric Jover, i el ministre de Finances de Croàcia, Marko Primorac, van signar el 14 d’octubre de 2022 el Conveni entre el Principat d’Andorra i la República de Croàcia per a eliminar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i el capital i prevenir l’evasió i elusió fiscal. Així ho va informar el Govern d’Andorra en el seu comunicat del 15 d’octubre de 2022.

La signatura es va realitzar a Washington, en el marc de la Reunió anual del Fons Monetari Internacional (FMI), que es va celebrar a l’octubre de 2022. Una vegada signat el Conveni per totes dues parts, es traslladarà al Consell General per a la seva aprovació parlamentària i als coprínceps per a informació.

Les negociacions d’aquest Conveni van començar al març de 2021, en el marc d’una reunió entre els ministeris de Finances d’Andorra i Croàcia, quan es va plantejar la possibilitat d’iniciar converses per a un CDI. A l’octubre del 2021, la Secretaria d’Estat andorrana d’Afers Financers Internacionals va rebre la sol·licitud del ministre de Finances de Croàcia per a iniciar les negociacions. Els equips tècnics de tots dos països van començar les seves reunions els primers mesos del 2022 i les negociacions es van realitzar en una sola ronda presencial entre l’11 i el 15 de juliol del 2022, tancant-se el text final.

Fins ara, Andorra ha negociat 13 Convenis per a evitar la Doble Imposició Fiscal i prevenir l’evasió fiscal amb Unió dels Emirats Àrabs, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, San Marino, Hongria, República Txeca i Països Baixos. Els països amb els quals està pendent el tràmit de signatura i ratificació són Hongria, República Txeca, Països Baixos i Croàcia.