Andorra i Lituània signen el conveni de no doble imposició

Andorra i Lituània signen el conveni de no doble imposició el passat 17 d’abril de 2024. Els ministres d’Afers exteriors de tots dos països, Gabrielius Landsbergis i Imma Tor, es van encarregar de signar aquest acord per a evitar la doble imposició fiscal, a Vílnius, Lituània. Amb aquest nou acord, Andorra suma 17 CDI signats fins a la data. Aquest acte va ocórrer en el marc de la visita oficial a Lituània de la comitiva andorrana, formada pel cap de govern Xavier Espot i la ministra d’Afers exteriors Imma Tor.

L’objectiu d’aquesta visita a Lituània és la de reafirmar la col·laboració entre Andorra i Lituània en matèria financera i de cooperació internacional i per a compartir els principals reptes de tots dos països. Primer, es van reunir el cap de govern andorrà, Xavier Espot, amb la primera ministra de Lituània, Ingrida Šimonytė. En aquesta reunió van compartir diferents àmbits de la cooperació bilateral, especialment la financera.

Aquest nou acord, en el qual Andorra i Lituània signen el conveni de no doble imposició, fomentarà un entorn més favorable per a la inversió i el comerç entre tots dos països.

Sobre l’acord d’associació d’Andorra a la Unió Europea

Com a part de l’agenda de treball, les dues delegacions van abordar altres temes, com el procés d’aproximació del Principat d’Andorra a la Unió Europea, mitjançant l’Acord d’Associació a la UE. Aquest Acord permetrà la participació en el mercat interior de la UE, respectant les particularitats i especificitats d’Andorra. L’aportació de Lituània va ser compartir la seva experiència durant el procés d’adaptació a la UE, 20 anys després de convertir-se en país membre. També van explicar unir-se a la UE va afavorir el desenvolupament econòmic i les relacions exteriors del país.