Andorra i Montenegro conclouen les negociacions del CDI

El 10 de gener del 2024, les delegacions d’Andorra i Montenegro conclouen les negociacions per al CDI, Acord per eliminar la doble imposició entre ambdós països, relacionades amb l’impost sobre la renda i sobre el capital, i la prevenció de l’evasió i el·lusió fiscal.

En només dos dies, les delegacions d’Andorra i Montenegro reunides el 9 i 10 de gener a Andorra la Vella van fer les rondes de negociacions. La secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals del Ministeri de Finances d’Andorra, Noelia Souque, va participar a les reunions juntament amb la Directora general del Règim Tributari i Duaner del Ministeri de Finances de Montenegro, Biljana Peranovic.

En una sola ronda, Andorra i Montenegro conclouen les negociacions del CDI el 10 de gener del 2024, amb la rúbrica del text acordat.

El pas següent consisteix per al CDi consisteix en els tràmits interns de cada país, que permetran la signatura del text i després la ratificació per ambdós països.

Amb aquest CDI, Andorra compta actualment amb un total de 16 convenis signats per a l’eliminació de la doble imposició i la prevenció de l’evasió i l’elusió fiscal. Els països són els següents: Espanya, França, Portugal, Unió dels Emirats Àrabs, Luxemburg, Liechtenstein, Malta, Xipre, Hongria, Sant Marí, República Txeca, Croàcia, Mònaco, Islàndia, Països Baixos i Corea del Sud. A més del CDI amb Montenegro, Andorra té rubricats i pendents de signatura convenis amb Bèlgica, Lituània.

Sobre Montenegro

Montenegro està situat a la península dels Balcans. L’any 2002 es va establir la Confederació de Sèrbia i Montenegro. Després de realitzar-se un plebiscit el 21 de maig del 2006, el 3 de juny del 2006 Montenegro va proclamar la seva independència. És el membre número 192 de l’ONU des del 28 de juny del 2006. La seva moneda oficial és l’euro i el seu idioma oficial és el montenegrí, encara que coexisteix amb el serbi, bosnià, albanès i croat. El 2010, el Consell Europeu va atorgar l’estatus de candidat oficial per ser membre de la Unió Europea.