Negociacions conveni fiscal entre Andorra i Corea del Sud

El passat 23 de març del 2023, les delegacions d’Andorra i Corea del Sud van concloure les negociacions del CDI – Conveni fiscal per a eliminar la doble imposició en relació a l’impost sobre la renda i la prevenció de l’evasió i elusió fiscals.

Les negociacions es van completar, de manera presencial al Principat d’Andorra, en dues rondes. La primera es va realitzar entre el 14 i el 16 de desembre del 2022, comptant amb Marc Ballestà , secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals d’Andorra i amb Dae Yeon Kim, director de l’equip de Tractats del Ministeri d’Economia i Finances de Corea del Sud. En la segona ronda de negociacions, del 21 al 23 de març, va participar de nou per Andorra Marc Ballestà i per Corea del Sud, Kwanghyo Ko, vice-ministre d’Hisenda i Duanes del Ministeri d’Economia i Finances del seu país.

Després de les negociacions efectuades, acordant el text del conveni, el següent pas és que cada país iniciï els seus tràmits interns, per a permetre després la signatura del text i la seva posterior aprovació per part de tots dos països. Així ho va informar el Govern d’Andorra el 23 de març del 2023.

Aquest és el segon conveni per a evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal que tindrà Andorra amb un país asiàtic, i en total el número 16. Si desitja veure amb quins altres països té Andorra un CDI, pot visitar la nostra web.