Andorra avança amb nous acords contra la doble imposició

Andorra segueix treballant en assumptes de política exterior amb nous convenis fiscals per evitar la doble imposició. La ministra d’afers exteriors d’Andorra, Maria Ubach, ha informat que els propers acords a signar seran amb Països Baixos, Bèlgica i Hongria. Actualment el Principat d’Andorra té signats convenis per evitar la doble imposició amb els següents països: França, Espanya, Portugal, Luxemburg, Liechtenstein, Malta, Emirats Àrabs Units i Xipre.

Les negociacions estan molt avançades i ja s’haurien d’haver signat els convenis si no hagués aparegut la COVID-19, tot i que aquest any haurien de concloure, ha informat la ministra el passat 10 de setembre quan va presentar l’informe anual d’acció exterior d’Andorra per al 2019.

La signatura d’aquests nous convenis era d’esperar-se que fos aviat, ja que amb Bèlgica i els Països Baixos els intercanvis es van iniciar fa gairebé 3 anys i amb Hongria l’últim contacte va ser al febrer d’aquest any. Aquests nous acords obriran un important intercanvi comercial entre Andorra i aquests països esmentats, fomentant així el trànsit de mercaderies i serveis.

D’altra banda, la ministra va informar que el conveni amb Alemanya està costant més, ja que ells consideren que l’activitat econòmica entre els dos països no justifica l’acord tot i que la ministra insisteix que un acord amb Alemanya seria positiu per a la política exterior andorrana. També va indicar que aviat, possiblement al gener 2021, es podria iniciar negociacions amb Itàlia i que veu factible iniciar converses amb Àustria.