Assessoria fiscal i legal per a projectes Blockchain a Andorra

El departament legal d’Abast Global llança un nou servei d’assessoria fiscal i legal en projectes Blockchain per als seus clients a Andorra: Innovation & Blockchain. D’aquesta manera, Abast Global – Andorra Solutions es converteixen en els primers a Andorra a oferir assessorament integral en tecnologies disruptives i ecosistemes DLT.

És un fet que els negocis basats en tecnologia disruptiva són cada vegada més comunes i s’espera que experimentin constants canvis en els pròxims anys. Per aquest motiu, resulta imprescindible tenir del seu costat una assessoria que sigui capaç d’entendre en profunditat els fonaments tècnics i els models de negocis actuals. D’aquesta manera, oferir solucions concorde a les noves necessitats de les empreses. Poder oferir als seus clients solucions legals i fiscals que s’adaptin a cada projecte, en cada jurisdicció, és fonamental.

Innovation & Blockchain ofereix als seus clients, entre altres, els següents serveis:

  • Orientació i direcció en projectes de tokenització, obtenció de finançament (ICO’s – Initial Coin Offering i IDO’s – Initial DEX Offering) i promoció i comercialització de NFT – Non-Fungible Token.
  • Consultoria i assessorament jurídic en relació amb les implicacions legals en matèria fiscal, societària, reguladora o AML (Anti-Money Laundering).
  • Assessorament a clients des d’altres departaments de l’empresa (fiscalitat de criptoactius, comptabilitat d’operacions de criptoactius, entre altres).
  • Planificació d’estructures societàries i execució d’operacions corporatives d’empreses emergents i start-ups.
  • Gestió i implementació de projectes de digitalització en les administracions públiques.

Els responsables de Innovation & Blockchain són el Consultor legal sènior a Andorra, advocat Xavier Vilanova i Sergi Andrés, advocat a Espanya i recentment incorporat a l’equip. L’experiència de tots dos abasta projectes tecnològics i models de negoci basats en tecnologia blockchain i web3, i també elaboració d’informes de traçabilitat de fons en matèria AML. A més, el departament fiscal de l’empresa, l’assistència de David Tornil per a qüestions reguladores i el soci director Marc Urgell complementen aquest equip de Innovation & Blockchain.

Cal destacar que Abast Global compta actualment amb la primera Wallet corporativa al Principat d’Andorra. Els clients que desitgin pagar els serveis oferts per la plataforma Abast Global – Andorra Solutions en criptomonedes, ho podran fer sense problemes.

Els pagaments mitjançant criptodivises es faran mitjançant una stablecoin, en tokens USDT, els quals ofereixen els estàndards de major garantia i capitalització del mercat. I la Blockchain seleccionada, tant per al dipòsit com per a les transferències dels tokens, és la Binance Smart Chain (BEP 20), a causa de la seva rapidesa, seguretat i baixes comissionis de gas.