Andorra, el destí ideal per a treballadors autònoms

Andorra és un dels països amb un nivell de qualitat de vida dels més elevats d’Europa. Aquest fet, sumat a les nombroses avantatges fiscals, brinda el context ideal perquè professionals freelance o autònoms es plantegin treballar a Andorra. De fet, en un món global on els negocis es poden dur a terme des de qualsevol punt i a qualsevol escala internacional, resulta lògic establir-se en un país on els requeriments per fer negocis reporten les majors avantatges i potencials beneficis.

Treballar a Andorra comporta una sèrie de característiques a nivell fiscal que resulten molt avantatjoses per als professionals en comparació amb altres països a escala mundial. Així, l’Impost de Societats al Principat té un màxim del 10% i el mateix valor per a l’IRPF; en comparació amb els països europeus que presenten les menors taxes en aquests gravàmens suposa una diferència de 2 i 27 punts menor. A més, l’IVA presenta un import de tan sols una xifra, un 4’5%.

Altres aspectes que fan molt interessant establir la seva activitat professional a Andorra és, d’una banda, el fet que l’Impost de Societats pot ser reduit fins a un 2% per a empreses que realitzen gestions de comerç internacional, gestió internacional d’intangibles i inversió i finançament internacional. I, de l’altra, que les taxes anuals de pagaments a la municipalitat en concepte de manteniment d’una empresa ordinària no sobrepassen els 500 € .Tots ells, sense oblidar que el Principat ofereix un 100% de cobertura en fibra òptica, esdevenint un dels pocs països del món que ha aconseguit aquesta fita tecnològica.

De fet, els treballadors autònoms que treballen en el sector de les tecnologies de la informació o de la consultoria de negoci, compten amb la possibilitat aprofitar avantatges específics per a la seva condició en termes de fiscalitat. Aquest tipus de negoci no implica que el país d’origen sigui on es realitzi el negoci o el de residència.

A més, gràcies a la flexibilitat que ofereix aquest estat d’autònom, aquest tipus de treballadors tenen l’oportunitat de gaudir de les condicions fiscals i de vida que ofereix Andorra. Així mateix, ja que aquest tipus de treballadors tenen el control absolut de la seva empresa poden millorar els punts de la seva companyia que contribueixen als seus factors de substància i, per tant, a justificar l’establiment de la seva empresa al Principat. Així, si el treballador autònom basa l’adreça del negoci a Andorra; pren les decisions executives dins les seves fronteres; disposa d’una oficina física i registrada al país; compta amb un nombre de treballadors òptim i personal qualificat per realitzar el treball que comporta l’empresa; i porta a terme les reunions executives, la comptabilitat, les despeses d’operació i les principals activitats bancàries a Andorra compta amb raons suficients per tenir un nivell adequat de substància.

En aquest sentit, la quota per a autònoms és de 408 € amb la possibilitat de bonificació fins a un 50% el primer any. Aquesta quantitat s’ha de cotitzar a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), un procés similar al règim d’autònoms a Espanya.

Si és vostè autònom, no dubti en contactar-nos per poder assessorar-se sobre el seu negoci i els avantatges específics sobre els quals es pot beneficiar al basar el seu negoci a Andorra.